+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com
Hygienische transportbanden

Hygiënische Transportbanden

Ben je werkzaam in een voedselverwerkende industrie en zoek je een oplossing om voeding intern hygiënisch te transporteren dan hebben wij de oplossing. Bij machinefabriek Van Rijn vind je de meest uiteenlopende hygiënische transportbanden. Wij hebben hiervoor standaard oplossingen of we maken ze geheel op maat.

De hygiënische transportband die wij fabriceren voldoen uiteraard aan de hoogste normen als het gaat om hygiëne, reinigbaarheid en veiligheid. Al onze transportbanden die we gebruiken in de voedselindustrie voldoen aan de EU 1935/FDA/USDA 3A dairy/NSF eisen.

Van Rijn hygiënische PU transportbanden

Voor ieder product hebben we een oplossing en een bijpassend transportsysteem.

De PU transporteur van Van Rijn blinkt uit in de standaard modules. Hierdoor zijn er veel combinaties mogelijk om eenvoudig, snel en betrouwbaar een hygiënische transporteur te produceren. Waar de transporteur van Van Rijn in uitblinkt is de afwerking, het hygiënisch design, de lasnaden etc. . Hierdoor is er een minimale kans van bacterie groei.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Speciale transportband voedingsindustrie

De voedingsmiddelenindustrie heeft te maken met strenge eisen omtrent hygiëne en veiligheid. Bij machinefabriek Van Rijn hebben we hierin in de afgelopen 60 jaar een enorme expertise opgebouwd. Wij hebben bij vele verwerkers speciale hygiënische transportbanden voor voedingsmiddelen geplaatst. In de transportoplossingen voor deze voedingsmiddelenindustrie gebruiken we alleen onze speciale transportbanden die aan de hoogste hygiënische eisen voldoen

Hygiënische PU transportbanden

De hygiënische transportbanden die we in de voedingsmiddelen industrie gebruiken zijn gemaakt van PU en in het bijzonder geschikt voor het nat of droog transporteren van voedsel. Deze PU transportbanden zijn flexibel zodat we ze niet alleen efficiënt kunnen verwerken in onze machines maar ook zodanig kunnen ontwerpen dat ze eenvoudig te reinigen en desinfecteren zijn. De PU transportbanden zijn makkelijk zelf te demonteren waardoor verontreiniging eenvoudig kan worden voorkomen.

Transportband voor groente, fruit, vlees, vis, brood en kaas

De hygiënische transportbanden zijn met name bedoeld voor intern transport van onverpakt bederfelijke producten zoals groente, fruit, vlees, vis, brood en kaas. Met onze hygiënische transportbanden kunnen voedselveiligheidsrisico’s tot een minimum beperkt blijven. De  transportbanden zijn bestand tegen water, chemicaliën en olie, bovendien zijn ze slijtvast en snijbestendig. Door de homogene structuur van de PU transportband is delaminatie (loslaten van meerder lagen) onmogelijk.

Desinfecteren door middel van UV-C licht

Mede dankzij onze klanten hebben we onze producten in de afgelopen jaren continue verbeterd. De laatste ontwikkeling is de UVC tunnel waarbij we door middel van UV-C licht voedsel weten te desinfecteren. Hier komen geen chemicaliën aan te pas en is een Log 6 reductie (99,9999%) op diverse bacteriën goed haalbaar.

Wil je meer weten over onze UVC tunnel? Klik dan hier

Keuze uit motoren

Al onze transporteurs kunnen worden uitgevoerd met een (aseptische) opsteekmotor reductor of trommel motoren. Al deze motoren zijn bestand tegen het reinigen met hoge druk en de gebruikelijke schoonmaakmiddelen.

Voor ieder product hebben we een oplossing en een bijpassend systeem.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Standaard modules

Door de standaard modules zoals Van Rijn de transportband opbouwd kan er makkelijk gekozen worden voor de diverse mogelijkheden. Onze transportbanden zijn in een rechte vorm, trog vorm, Z-vorm te verkrijgen.

Voor ieder product hebben we een oplossing en een bijpassend systeem.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Standaard module hygiënische transportband

Eenvoudig te reinigen

Door het ontwerp en design zijn onze hygiënische transportbanden volledige te reinigen met hoge druk. Alle toegepaste materialen zijn bestand tegen de meest voorkomende reinigingsmiddelen.

Voor ieder product hebben we een oplossing en een bijpassend systeem.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

UITBLINKERS

  • Groenten
  • Vis
  • Transportbanden
Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met hygiënische transportbanden?

Neem dan nú contact op! Wij horen graag wat je hygiënische uitdagingen zijn.

Wat onze klanten over Van Rijn zeggen